Chci patřit do společenství farnosti

Chci patřit do společenství farnosti

Jsme přesvědčeni, že křesťanství je především o vztazích mezi lidmi, ve kterých jsou zrcadleny vztahy v Božím srdci.

Pro zapojení se do naší farnosti ovšem není třeba s tímto přesvědčením či posláním zcela souznít, ale je přeci jen dobře vědět, že přibližně tímto směrem naše farnost touží růst. Jakými způsoby můžete najít cestu mezi nás?

  • OSOBNĚ: Nejjednodušší možnost objevení lidského a duchovního zázemí v naší farnosti je skrze osobní vztah z někým, kdo sem již patří. Ten či ta vám nejlépe poradí, jaké příležitosti k seznámení se s dalšími by pro vás byly nejvhodnější.
  • KONTAKTY: Samozřejmě se můžete také obrátit na někoho ze spolupracovníků farnosti (viz Kontakty), napsat jim e-mail či zatelefonovat.
  • DOMÁCNOST: Církev není jen v kostele či na faře. Naopak - církev žije všude, kde žijí křesťané či lidé toužící po sdílení lásky. Proto jedním ze základních způsobů patření do církve či farnosti je žít svoji cestu víry tam, kde jsem nejčastěji - ve své vlastní domácnosti. Některé podněty k tomu můžete najít v článku Domácí bohoslužby a modlitby.
  • SKUPINY: Pokud byste si chtěli vybrat sami, zde na webu doporučujeme nahlédnout především do sekce Malá společenství. Právě v takovýchto společenstvích někteří lidí nalézají osobní přijetí a podporu. U každého společenství je uvedená kontaktní osoba, které se můžete ozvat. Další možnosti se vám pak objeví při zabrouzdání do menu Kdo jsme - Skupiny, kde jsou prezentovány už méně osobní skupiny, týmy či komunitní aktivity ve farnosti. Najdete zde např. pozvánku na zapojení se mezi rodiny či do skupiny dětí (Rodiny a děti), k volné iniciativě snažící se o péči o životní prostředí (Žít Laudato si' Cheb), mezi keškaře (Theocaching team), do setkávání seniorek (Klub křesťanských žen) či do činnosti spolku pečujícího o Loretu (Spolek Maria Loreto). 
  • AKCE: Samozřejmě můžete také zcela anonymně přijít na některou z našich bohoslužeb či akcí (viz např. Aktuality, Kalendář událostí, či další odkazy pod položkou Co se děje, nebo další pozvánky na tomto webu či ve Zpravodaji). Tam můžete vše jen "očuchat" a zase odejít, případně se můžete kontaktovat s někým, kdo vám bude sympatický a poradí, jak dál. 
  • REGISTRACE: Pokud chcete, abychom na vás měli kontakt a mohli se vám případně ozvat, až se bude ve farnosti dít něco zajímavého, můžete se nechat zapsat do farní kartotéky a vyjádřit tam i odpovídající způsob, jakým k naší farnosti momentálně vztahujete (viz Chci se zaregistrovat).
  • SPOLUPRÁCE: Pokud hledáte zapojení spíše skrze spolupráci na nějaké službě, mrkněte se na Chci spolupracovat
  • KŘEST: Pokud uvažujete o vlastním křtu, podívejte se na oddíl Chci se nechat pokřtít
  • SVÁTOSTI: Pokud byste byli rádi biřmováni, slavili svátost smíření, připravujete se na svatbu či potřebujete pomazání nemocných, podívejte se na oddíl Sedmero svátostí.

Těšíme se na vás!

farní tým chebské farnosti

parish_welcome