Poutní maraton: Ambasadoři

Poutní maraton: Ambasadoři

Poutní maraton - ambasadoři

Foto: Ambasadoři Poutního maratonu 2019

Ambasadoři poutního maratonu 2023

Ambasadoři nevybírají finance skrze osobní dárcovské výzvy, ale dávají všanc svůj image, šarm a přesvědčovací schopnost a pokusí se i díky své fyzické přítomnosti na trati 14. ročníku Poutního maratonu vás motivovat, že podpora služeb mobilního Hospice Sv. Jiří v Chebu opravdu, ale opravdu stojí za uvážení.

PS: Miloš Škorpil doporučuje svým přátelům běžcům dárcovské startovné ve výši alespoň 500 až 1000 Kč. Naši další ambasadoři nejsou až tak nároční, protože vědí, že spousta jejich kamarádů a přátel z řad účastníků bude mít zvláště v této době hlouběji do kapsy, ale doufají, že mohou možná i ti, co přispějí méně, mohou inspirovat další své přátele a známé a nějaký další a větší sponzorský příspěvek tak iniciovat. ;-) 

Letošní ambasadoři:

Petr Hruška

Poutní maraton 2023 - Ambasadoři

Vendy Molcarová

Renata Šalátová

Medailonky letošních ambasadorů:

Renata Šalátová: Učitelka ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ SZŠ a VOŠ, Cheb

Proč jste se rozhodla zúčastnit se poprvé Poutního maratonu?

Chtěla jsem na trati Poutního maratonu potkat své přátele a známé, proběhnout se tradičními i novými zajímavými místy a samozřejmě podpořit dobročinnou sbírku.

Co Vám Poutní maraton přináší, že jste se na tu stejnou trasu vypravila vícekrát?

Zjistila jsem, že je moc fajn vydávat se na trasu znovu a znovu, že nejde o žádné výkony na čas, ale o setkávání se s milými lidmi v běhu, při jízdě na kole nebo při turistice. Na obou stranách hranice dvou zemí jsou místa, která rozhodně stojí za zhlédnutí, za zastavení se u nich, nadechnutí se a kochání se krajinou. Ráda podporuji také benefiční myšlenku akce, pořadatelé připravují akci s velkou laskavostí.

Vendy Molcarová: veterinářka a spisovatelka, Kaceřov

Proč jste se rozhodla zúčastnit se poprvé Poutního maratonu?

Poprvé jsem se účastnila Poutního maratonu v roce 2016. To jsem běhala druhým rokem, zkoušela jsem maratony a připravovala se na B7. Ale hlavně mě k Poutnímu maratonu přivedlo dění kolem Františkolázeňské 24hodinovky, kterou jsem běžela o rok dříve. Těšilo mě běžet a pomáhat zároveň.

Co Vám Poutní maraton přináší, že jste se na tu stejnou trasu vypravila vícekrát?

Na první Poutní maraton nezapomenu. Vyběhla jsem sama, ale na každém úseku jsem se sešla s jiným běžcem a poznala nové přátele. Na Poutní maraton se vracím právě kvůli jeho významu a lidem, které tato akce spojuje. Každý ročník je jiný, ale příjemná a přátelská atmosféra Poutního maratonu se nemění.

Petr Hruška: GENERÁLNÍ VIKÁŘ PLZEŇSKÉ DIECÉZE, plzeň

Katolický kněz (od r. 1995), v roce 2004 se stal členem společné duchovní správy v Chebu (spolu s Petrem Bauchnerem) a od r. 2012 do r. 2022 byl farářem chebské farnosti (více ZDE). Byl u vzniku Františkolázeňské 24hodinovky i Poutního maratonu. Je věčným běžeckým začátečníkem. ;-) Spolu s dalšími přáteli (Alenkou Votavovou, Maruškou Zemančíkovou Mentlíkovou a Evou Kolafovou) založil v Chebu Hospic Sv. Jiří. 1. 6. 2022 byl plzeňským biskupem Tomášem Holubem jmenován generálním vikářem plzeňské diecéze. Zůstává členem správní rady Hospice Sv. Jiří

 

Malá videopozvánka z Plzeňské věže (29. 5. 2023):

Ředitelka Farní charity Cheb, Eva Kolafová

Poslední instance, když už nebudete vědět, kudy kam ;-)

Můžete se na ní obracet pondělí až pátek telefonicky či emailem (viz Kontakty)