Poutní maraton: Úvod

Poutní maraton: Úvod

Poutní maraton - úvod  

Poutní maraton 2023

Radost pro všechny generace

14. ročník 17. června 2023

Benefiční sportovně kulturní happening zaměřený na propojování sportovně založené komunity, paliativní a zdravotní osvětu a podporu Hospice Sv. Jiří v Chebu aneb Den pro celé rodiny - pohyb (chůze, běh, kolo, koloběžka...), výtvarné dílny pro děti, koncert i podvečerní divadelní představení (podrobný PROGRAM níže)

Odkaz ke sdílení: farnostcheb.cz/maraton

Předposlední červnovou sobotu, 17. 6. 2023, pořádá Farní charita ChebBěžecká škola Miloše Škorpila, Hospic Sv. Jiří a Římskokatolická farnost Cheb benefiční Poutní maraton.

Po dvouletém covidovém experimentování s online verzemi se i letos vracíme k původním kořenům a poběžíme / půjdeme / pojedeme po tradiční trase s možností jejího "dávkování":

Cheb - Maria Loreto (10 km) - Waldsassen (21 km) - Kappl - Zelená Hora - Cheb (42 km) (viz: Mapy.cz)

Všechny trasy na všech třech úrovních je možné absolvovat nejen během, ale také pěšky, na koloběžce, na kole či jakýmkoli jiným, vámi zvoleným způsobem nezahrnujícím umělý pohon.

SLAVNOSTNÍ A OSTRÝ START

Poutní maraton bude slavnostně zahájen v 8:45 hodin v chrámu sv. Mikuláše a Alžběty zdravicemi a organizačními pokyny. Přímo v chrámu následuje běžecká rozcvička Miloše Škorpila a start „centimaratonu“ (setina maratonu) kolem chrámu. Na trasu vlastního maratonu se můžete vydat kdykoli po registraci. Ostrý start v 9:00 před kostelem bude pro všechny kategorie společný (ve vlnách startujících bezprostředně po sobě budou vypuštěny jednotlivé kategorie).

Podrobněji k trasám a organizaci Poutního maratonu viz Trasy a pokyny.

Startovné a dárcovství

Startovné je doporučené minimálně ve výši 300,- Kč (Miloš Škorpil doporučuje příspěvek mezi 500,- a 1000,- Kč) a celé je určeno na podporu služeb mobilního Hospice Sv. Jiří Cheb, který poskytuje služby umírajícím lidem v domácím prostředí především na Chebsku (od Aše po Mariánské Lázně). Jeho výše záleží na Vás a Vašich možnostech, ale budeme rádi za vaši velkorysost. Na podporu této organizace půjde celý výtěžek z třináctého ročníku Poutního maratonu. Podrobné pokyny k platbě startovného, k dárcovství pro Hospic Sv. Jiří a k možnosti, jak získat tričko s logem letošního poutního maratonu, najdete v sekci Startovné.

 

Přímý přístup k platební bráně na Donio.cz najdete také zde:

PLATBA STARTOVNÉHO (klikni)

Nejpohodovější maraton pro celou rodinu

Poutní maraton je sportovně-společenský benefiční happening, při kterém jsou účastníci zváni během - na kole - na koloběžce - pěšky apod. zdolat společně s druhými nebo sami chebskou nebo jakoukoli jinou trasu, kterou si vyberete.

Tato akce je ojedinělá tím, že reaguje na aktuální situaci, kterou všichni prožíváme a nabízí možnosti zapojení, ze kterých si každý vybere. Zaběhnete, zajeďte, zajděte si sami či s rodinou nebo přáteli trasu, kterou si sami zvolíte, a podpořte činnost Hospice

Přesvědčili jsme vás? 

Pak se můžete rovnou zaregistrovat!

REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ (klikni)

Nebo můžete jen tak přispět na Hospic Sv. Jiří (klikněte zde).

Poutní maraton 2023 - program

Poutní maraton - Miloš Škorpil a Pepa Cupal